Torneig Casteller de Futbol - Berga | Rècord d’inscripcions al torneig de Berga
451
post-template-default,single,single-post,postid-451,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Rècord d’inscripcions al torneig de Berga

Rècord d’inscripcions al torneig de Berga

Un total de 58 colles castelleres s’han inscrit al 18è Torneig Casteller de Futbol per a les 48 places disponibles. Dissabte 15 de desembre, al Cine Catalunya, el president dels Castellers de Berga, Ignasi Ballús, i el regidor d’esports de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sánchez, han fet el sorteig que ha decidit quines 48 colles del món casteller participaran a la competició esportiva del 23 i 24 de febrer de 2019. S’iguala, així, el número màxim de colles inscrites va ser el 2016 al torneig celebrat a Tarragona. En aquella ocasió també es van apuntar 58 colles i moltes van quedar fora de la competició esportiva. Des de llavors, es va passar al format de 48 colles i s’ha seguit aquest format als tornejos de Cornellà el 2017, de Sabadell el 2018 i de Berga el 2019. El sorteig s’ha fet dins els actes de La Paradeta – Mercat d’Artesania s’ha pogut seguir en directe per instagram @cdberga

Hi havia un total de 8 colles que ja tenien la plaça assegurada a l’haver estat organitzadores o haver guanyat algun guardó ens les últimes edicions (Castellers de Cornellà, Castellers de Sabadell, Castellers de Berga, Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers de la Sagrada Família i Capgrossos de Mataró). Les colles que estan fora de l’àmbit administratiu de la Generalitat de Catalunya també tenien la plaça assegurada si s’inscrivien. És el cas dels Castellers d’Andorra i els Castellers de Mallorca. Una colla va fer la inscripció però no reunia els requisits mínims. La resta de 47 colles inscrites es jugaven les 38 places restants (48 places menys les que ocupen les colles que entren directament). Per tant, 9 colles es quedaven fora. El número de tall ha estat el 23. A partir de la colla que s’havia inscrit en 23a posició hem comptat 38 places cap endavant i aquestes són les que entren al torneig. La colla que s’havia apuntat en 14a posició fins a la 22a (ambdues incloses) es queden fora.

Durant la setmana abans de Nadal, les colles que jugaran el torneig tenen temps de fer el pagament de la quota de l’assegurança més un mínim de 6 jugadors. En cas que alguna colla no fes el pagament dins dels terminis acordats, es demanaria si la primera colla que ha quedat fora vol ocupar la seva plaça. A més a més de la competició esportiva, també es podran fer les inscripcions al torneig com a Millor Afició, el premi més important del torneig. En aquesta categoria hi podran participar les colles que no són dins de la competició esportiva. Les inscripcions s’obriran en les properes setmanes.

També en les properes setmanes, se sortejaran els grups, pistes i horaris de competició en un sorteig públic retransmès per les xarxes.

Les 48 colles que el sorteig ha determintat que competiran al 18è Torneig Casteller de Futbol seran:

 1. Castellers de Cornellà
 2. Castellers de Sabadell
 3. Castellers de Berga
 4. Castellers de Vilafranca
 5. Colla Vella dels Xiquets de Valls
 6. Castellers de la Vila de Gràcia
 7. Castellers de la Sagrada Família
 8. Capgrossos de Mataró
 9. Castellers d’Andorra
 10. Castellers de Mallorca
 11. Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
 12. Xicots de Vilafranca
 13. Castellers d’Esparreguera
 14. Xics de Granollers
 15. Xiquets de Tarragona
 16. Colla Jove de Castellers de Sitges
 17. Esperxats de l’Estany
 18. Bordegassos de Vilanova
 19. Castellers de l’Alt Maresme
 20. Moixiganguers d’Igualada
 21. Castellers de Terrassa
 22. Colla Castellera de Figueres
 23. Castellers de Cerdanyola
 24. Xiquets del Serrallo
 25. Minyons de Terrassa
 26. Sagals d’Osona
 27. Castellers de Rubí
 28. Xiquets de Reus
 29. Xiquets de Vila-seca
 30. Xerrics d’Olot
 31. Castellers del Prat
 32. Colla Jove Xiquets de Tarragona
 33. Castellers de Viladecans
 34. Nyerros de la Plana
 35. Colla Joves Xiquets de Valls
 36. Matossers de Molins de Rei
 37. Castellers de Badalona
 38. Colla Castellera Jove de Barcelona
 39. Castellers del Poble Sec
 40. Castellers de Lleida
 41. Nens del Vendrell
 42. Castellers de Castellar del Vallès
 43. Castellers de Santpedor
 44. Tirallongues de Manresa
 45. Castellers de Sant Feliu
 46. Nois de la Torre
 47. Castellers de Barcelona
 48. Castellers d’Esplugues
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.